LinkedIn training

Tijdens deze training laat ik je zien hoe je LinkedIn optimaal kunt inzetten voor onder andere personal en company branding,  het uitbreiden van je netwerk en het vinden en op een laagdrempelige manier benaderen van zakelijk interessante contacten.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Doornemen en optimaliseren van de basisinstellingen van je profiel;
  • Doornemen van de functionaliteiten;
  • Verhogen van de vindbaarheid;
  • Effectief netwerk uitbreiden;
  • LinkedIn bedrijfspagina – hoe werkt dat?
  • Bloggen op LinkedIn – hoe doe je dat?

Voor deze training heb ik een beamer nodig en een scherm/muur. De deelnemers hebben een laptop of computer nodig om direct zelf aan de slag te kunnen. De training duurt 3 uur.

Advocatenkantoren

In de afgelopen jaren heb ik vrij veel training gegeven aan advocatenkantoren. Voor een advocaten kantoor is een representatief LinkedIn profiel voor alle medewerkers belangrijk. Door uniformiteit van de beschrijving van het advocatenkantoor op de profielen van de medewerkers, wordt de vindbaarheid vele malen vergroot. De advocaten leren ook hoe je een representatief LinkedIn profiel kunt inzetten om je acquisitieactiviteiten te versterken en om een relevant netwerk uit te breiden. Een netwerk dat niet bestaat uit alleen maar collega’s en branchegenoten, maar ook uit vertegenwoordigers van de doelgroep = potentiele klanten. Een belangrijk onderdeel voor company branding is de LinkedIn bedrijfspagina. Ik leg uit en laat zien wat de impact is als alle advocaten altijd alle berichten van de LinkedIn bedrijfspagina delen in hun eigen netwerk. Daarnaast laat ik de bloggende advocaat zien hoe je je blog als “bijdrage” op LinkedIn plaatst.

Jobcoaches

Tientallen jobcoaches van Arkin, Metrum, Roads, VIP en UWV hebben in de afgelopen jaren een LinkedIn training gevolgd met als doel om zelf met een representatief LinkedIn profiel gemakkelijker met de ondernemer om de tafel te komen en dus gemakkelijker een baan te vinden voor hun cliënten. Ook leert de jobcoach hoe je een cliënt – voor zo ver van toepassing – helpt met het effectief inrichten van een LinkedIn profiel. Het VIP team bereikt op gegeven moment een mijlpaal van meer vacatures dan cliënten.