QR code in ZOOM

Gisteren plaatste ik een tip op mijn LinkedIn profiel waarin ik vertelde dat nu dat iedereen massaal ZOOM is gaan gebruiken, je de achtergrond afbeelding ook strategisch kunt inzetten. Ik zat in een meeting met wel 232 netwerkers en zo kun je dus op een makkelijke manier connecties met elkaar maken.

Vervolgens ontving ik veel vragen over hoe je de achtergrond afbeelding wijzigt en hoe dat werkt met de QR code:

Achtergrond afbeelding in ZOOM

Al je je eigen ZOOM account opent of in een ZOOM gesprek bent, kun je op het pijltje naast “start video” klikken op “Choose Virtual Background”. De rest wijst zich vanzelf!

QR code op LinkedIn

Als je op de mobiele telefoon LinkedIn opent kun je onderin de balk klikken op “mijn netwerk” dan aan de rechterkant op het blauwe poppetje en dan kies je QR code scannen. In het volgende scherm zie je jouw eigen code die je kunt opslaan. En met de knop ernaast activeer je jouw scanner.